Seleccionar país d'enviament

Per a poder oferir-li els preus finals dels productes (amb els impostos i costos de transport inclosos) necessitem que ens indique el país de destinació entre els països de la següent llista.

L'1 de juliol de 2021 va entrar en vigor la directiva Finestreta Única, o One-Stop Shop (OSS) per a comerços electrònics. Això ens obliga a aplicar el tipus d'I.V.A. corresponent al país on es realitza cada enviament.

info@naranjasdecullera.com La nostra ubicació
Iniciar sessió
País d'enviament:
Espanya
País d'enviament:
Espanya
Molt personal

Molt personal

Ruth Palomero 4582 16 de gener de 2023

Cap al voltant de l'any 2011, va començar el meu camí amb l'empresa.

A principis de 2011, treballava com a comercial de farmàcia. La meua filla petita va nàixer al febrer, i em van acomiadar quan vaig tornar a treballar després de la baixa maternal. Estàvem en plena crisi que va començar el 2008. Aquell mateix any, amb la meua filla petita de mesos i la gran amb quatre anys, vaig decidir crear una botiga en línia per vendre les mandarines Clemenvilla de l'hort del meu sogre.

Sense cap experiència prèvia en dirigir una empresa, ja que els meus pares no eren empresaris, vaig encarregar una botiga virtual a un jove de Cullera, i el meu marit, que és professor d'informàtica, em va ajudar a mantenir i millorar el lloc web. Amb el meu Renault Scenic i les meues caixes de recollida, anava a l'hort a recollir les Clemenvilles que havia venut i les complementava recollint taronges Navelina d'altres agricultors disposats a vendre'm una part de la seua collita (cosa que de vegades dificultava la compra). Després, les empaquetava en caixes i creava factures d'enviament manualment, una per una. Esperava a l'empresa de transport i, una vegada que recollien les taronges, em feia càrrec de l'atenció al client, el màrqueting, la comptabilitat i així successivament.

Una mica més tard, vam comprar l'hort adjacent del meu cunyat per plantar més mandarines Clemenvilla. Aquest hort no havia estat conreat durant anys i vam decidir no "contaminar" la terra amb productes químics. Així, des del principi, practicàvem l'agricultura ecològica i també vam transformar l'hort del meu sogre. És cert que ha estat un camí llarg i difícil, però sembla que l'any vinent començarà a ser productiu. Després, vam llogar dos horts més, que també vam transformar en horts ecològics.

Han passat més d'una dècada. Quan mire enrere, tinc una barreja d'emocions. Moltes hores de treball, sacrifici, pors, etc. Hi ha hagut moments de molta tensió i un esforç continu per adaptar l'empresa al creixement gradual. No ha estat fàcil.

Però també hi ha molta satisfacció en veure l'empresa que hem construït. Una empresa amb ànima. Amb clients fabulosos que ens han entès. La nostra millor recompensa és quan els clients ens escriuen, encantats amb les taronges i mandarines que els hem enviat.

De vegades, Lili, la cap de magatzem, i jo, rememorem totes les coses que ens han passat en aquests més de deu anys. Com el dia que, a causa d'una tempesta, el sostre de l'antic magatzem es va trencar i plovia a l'interior, mullant totes les caixes preparades per empaquetar taronges. O quan, tenint totes les comandes preparades, el camió no va venir a recollir-les perquè es va oblidar de nosaltres. O quan vam anar a recollir taronges en un hort i ja no quedaven taronges perquè les havien robades totes. Últimament també estem enfrontant-nos a una competència deslleial, intentant aprofitar-se dels nostres anys d'esforç i sacrifici.

Hem superat i continuarem superant-ho tot gràcies a l'enorme valor humà d'aquesta empresa. Gairebé des del principi, tenia les meues amigues Lili i Ingrid. Com a pilar fonamental, el nostre amic Vicent ens assegura que aquesta petita empresa tinga un lloc web i un sistema informàtic amb traçabilitat de primer nivell, que sempre diem que és un "Ferrari". Una mica més tard, Esther es va unir a l'oficina, amb habilitats impressionants, gestionant tot a la perfecció, i Joan, que s'encarrega dels agricultors que ens subministren les taronges i de la gestió de la collita. També, per descomptat, tots els altres empleats, del primer a l'últim, que fan la seua feina, sempre procurant que tot surti bé. No puc oblidar-me de Gisela i Jocelyn, les nostres traductores fantàstiques, la qualitat dels seus textos segurament s'aprecia.

Parlant de mi mateixa, em considere una persona empàtica a qui li agrada caminar per camins justos. No aspire a ser un model per a res; sóc humana i imperfecta, només vull dormir tranquil·la. Tampoc m'interessen els inversors, grans projectes o campanyes publicitàries en què no crega com a consumidora. Tinc la intenció de continuar fent el que fem, seguir aprenent i millorant cada dia i arribar a més persones mitjançant la nostra bona feina.

He de parlar de la meua família, especialment del meu marit, Ximo. Ha posat en l'empresa tant treball com entusiasme en igual mesura, i la seua exigència i perfeccionisme han estat el meu complement ideal. Sap encoratjar-me quan pense que no puc aconseguir-ho i tranquil·litzar-me quan hi ha problemes. També, el meu pare, que sempre està disponible com "xic per a tot", i les àvies que han cuidat de les nostres filles amb un amor immens quan no hem pogut fer-ho per raons de treball.

I les meues filles, sempre, perquè són el motor de la meua vida.

Muy personal