Seleccionar país d'enviament

Per a poder oferir-li els preus finals dels productes (amb els impostos i costos de transport inclosos) necessitem que ens indique el país de destinació entre els països de la següent llista.

L'1 de juliol de 2021 va entrar en vigor la directiva Finestreta Única, o One-Stop Shop (OSS) per a comerços electrònics. Això ens obliga a aplicar el tipus d'I.V.A. corresponent al país on es realitza cada enviament.

info@naranjasdecullera.com La nostra ubicació
Iniciar sessió
País d'enviament:
Espanya
País d'enviament:
Espanya
L'Hort de Carmen

L'Hort de Carmen

Ruth Palomero 5912 28 d’octubre de 2020

Com tants homes de la seua generació, el senyor Polo ha treballat tota la seua vida al camp. Com a agricultor excepcional, als seus 82 anys continua al capdavant dels seus horts i acumula tota una vida d'experiència cuidant dels seus tarongers amb una professionalitat destacable entre els seus companys. Polo és el president de la Comunitat de Regants de Cullera, coneix tots els camins, sèquies, partides i fins i tot els noms de molts camps.

En un poble de vint mil habitants, on encara ens coneixem gairebé tots, els més grans encara criden als seus veïns pel sobrenom, i els agricultors als horts pel nom del propietari. O de la propietaria, clar, ja que en la societat valenciana hereten la terra tant homes com dones. Així era el cas de la senyora Carmen, que dóna el seu nom al tros de terra vora el mar que va pertànyer a la seua família. I aquest és el nom afectuós amb què Polo recorda l'hort de la seua esposa cada vegada que en parlem. "L'Hort de Carmen," d'unes quatre "fanecades" (tres mil cinc-cents metres quadrats), es troba a pocs metres de la platja, més a prop del que podria semblar aconsellable per a un conreu de fruites, però la proximitat al mar dels cultius és una de les característiques del terme de Cullera.

La combinació climàtica i orogràfica a Cullera, on conflueixen riu, mar i muntanya amb les planures de diferents tipus de terrenys, la converteixen en un enclavament particular on els fruits maduren en moments diferents depenent de la ubicació de la parcel·la. Així, els terrenys arenosos propers al mar, que segles enrere eren marjals, solen donar els fruits més primerencs. És per això que, des de fa moltes temporades, les taronges de Carmen són les primeres que recol·lectem en l'inici de la temporada de Navelina. A elles i al seu propietari, el senyor Polo, volem dedicar aquest xicotet espai d'agraïment.