Seleccionar país d'enviament

Per a poder oferir-li els preus finals dels productes (amb els impostos i costos de transport inclosos) necessitem que ens indique el país de destinació entre els països de la següent llista.

L'1 de juliol de 2021 va entrar en vigor la directiva Finestreta Única, o One-Stop Shop (OSS) per a comerços electrònics. Això ens obliga a aplicar el tipus d'I.V.A. corresponent al país on es realitza cada enviament.

info@naranjasdecullera.com La nostra ubicació
Iniciar sessió
País d'enviament:
Espanya
País d'enviament:
Espanya
Taronges i mandarines verdes o pàl·lides

Taronges i mandarines verdes o pàl·lides

Ruth Palomero 8500 15 de novembre de 2022

Un dels canvis que experimenta la taronja en madurar és la reducció del color verd de la clorofil·la i un augment en la síntesi de pigments de color groc i taronja.

En la climatologia habitual mediterrània, quan arriba la tardor, baixen les temperatures i s'accentua la diferència tèrmica entre el dia i la nit. Això fa que es retarde la producció de clorofil·la i aparegui el color taronja característic. Això no passa a les zones tropicals o subtropicals. En regions on aquest canvi tèrmic no es produeix, la pell roman verda mentre la polpa interior continua el seu ritme de maduració i canvia al color taronja. Això succeeix amb les taronges de Texas, Mèxic o Vietnam, on la pell roman amb colors més ben ataronjats-verdoses encara que la taronja estiga madura.

Aquesta tardor, estem tenint temperatures clarament més altes del que és normal i el contrast entre la nit i el dia és molt menor, la qual cosa fa que les primeres taronges, tot i ser boníssimes de gust, estiguen una mica pàl·lides.

Com expliquem en un altre article del blog, «Tractament de cítrics», existeixen mètodes artificials de desverditzament de les pells com el tractament amb gas etilè. Aquests mètodes s'usen moltes vegades per a donar aspecte de madura a taronges que no han madurat prou. Per descomptat que aquests tractaments no confereixen a la taronja les característiques organolèptiques pròpies d'una fruita madurada a l'arbre. Són taronges boniques, però generalment pobres de gust, com passa sovint amb les que es poden trobar al supermercat.

Comprant taronges a domicili a Naranjas de Cullera, assegureu-vos que s'han collit en el seu punt òptim de maduració i no han rebut cap tractament que enmascare la seva maduresa. Per aquest motiu pot trobar algun dels nostres fruits parcialment verds o pàl·lids, segons la varietat. Això no ha de ser motiu per a dubtar que sempre seleccionem les millors varietats per a cada època de l'any i, dins d'aquestes, anem fent collites selectives a cada arbre en cerca del millor punt de maduració. Tot això amb el principal propòsit d'oferir les taronges més saboroses.